Naar de content
home  > bondsnieuws  > Workshops GPS en GPS-clubdag

Bondsnieuws - Workshops GPS en GPS-clubdag

Komend najaar vinden er op diverse momenten en diverse locaties workshops wandelen met GPS. Eerder vindt ook al de speciale clubdag plaats.

GPS-clubdag

De GPS-clubdag is bedoeld voor alle leden van wandelclubs (verenigingen en stichtingen) die meer willen weten over de mogelijkheden van GPS-technologie. Steeds vaker experimenteren organisatoren van wandeltochten met GPS-routes, steeds vaker geven wandelverenigingen GPS-clinics aan wandelaars en niet-wandelaars. Tijdens deze dag is het uiteraard mogelijk om met elkaar ervaringen uit te wisselen over de wijze waarop je GPS kunt inzetten in jouw club. Daarnaast kun je uiteraard ook zelf ervaren hoe het is om met een GPS-toestel te wandelen. Meer informatie over deze gratis GPS-clubdag, die op 20 september plaatsvindt in Almere, vind je op GoXchange.

Workshop GPS-wandelen

Wandelen met GPS raakt meer en meer ingeburgerd. Het toestel wordt dan niet per se gebruikt om nieuwe routes te maken (hoewel dat natuurlijk een erg leuke mogelijkheid is), maar vooral om de wandeltochten waaraan je deelneemt op te nemen. Het toestel slaat iedere paar meter je positie op en kan aan de hand van deze gegevens berekenen wat je snelheid is, bijvoorbeeld. Aan het einde van een wandeling kun je deze gegevens van het GPS-toestel naar je computer overzetten en op kaarten projecteren.

In deze workshop leer je precies hoe dit werkt. Je krijgt achtergrondinformatie over de technologie, leert hoe het GPS-toestel werkt en krijgt een aantal handvaten mee om met software te gaan oefenen. De workshop kost € 25 voor leden en € 30 voor niet-leden.

Woensdag 24 september: 18.30 – 22.30 uur te Nijmegen (bondsbureau KNBLO-NL) » inschrijven
Woensdag 15 oktober: 18.30 – 22.30 uur te Zwolle (het Wandelhonk) » inschrijven
Woensdag 5 november: 18.30 – 22.30 uur te Nijmegen (bondsbureau KNBLO-NL) » inschrijven

Workshop Routebouwer

GPS-technologie kan uitstekend worden ingezet voor het ontwerpen van routes. In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden die geo-software je biedt. Je leert hoe je wandelroutes kunt maken en bewerken van achter je computer. Deze workshop vereist basiskennis van GPS-technologie die je hebt opgedaan tijdens de workshop GPS-wandelen. De workshop kost € 45 voor leden en € 50 voor niet-leden. Je ontvangt € 5 korting als je de workshop GPS-wandelen ook bij de KNBLO-NL hebt gevolgd. Via de website van de KNBLO-NL en via www.goxchange.nl kun je je inschrijven voor de volgende workshops:

Zaterdag 4 oktober: 10.30 – 16.00 incl. lunch te Nijmegen (bondsbureau KNBLO-NL) » inschrijven
Zaterdag 29 november: 10.30 – 16.00 incl. lunch te Nijmegen (bondsbureau KNBLO-NL) » inschrijven

Eerdere Bondsnieuwsberichten

  • maart 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014