Naar de inhoud
 

De opleiding

Het aanbieden van dit programma vraagt om ervaren, professionele trainers die met name op het vlak van coaching sterk zijn of de ambitie hebben dit te willen zijn. Vooral omdat je werkt met een doelgroep met diverse achtergronden en mogelijk medische aandachtspunten. Om de belofte van het beweegprogramma waar te maken, nodigen we professionele trainers uit om zich door middel van twee dagen aanvullende scholing verder te ontwikkelen tot gecertificeerd FitStap coach.

Datum en locatie

In het voorjaar 2018 bieden we weer een opleiding Coach FitStap aan. Concrete informatie hierover vind je op korte termijn op deze website. Wil je op de hoogte gehouden worden van de start van de opleiding? Stuur dan een e-mail naar Bram Janssen, coördinator Opleidingen.

Lestijden

 • Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur (incl lunch)
 • Zondag: 09.00 – 17.00 uur (incl lunch)

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Zaterdag

 • Het beweegprogramma: toelichting programmaonderdelen en opzet van het programma.
 • Coaching: hoe draagt sportpsychologie bij aan coachen van gedragsverandering; met aandacht voor de coachingsvaardigheden van de trainer.
 • Chronische aandoeningen en bewegen: medische uitleg van aandoeningen als diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, artrose en osteoporose; hoe uiten deze aandoeningen zich in fysieke beperking; wat is het effect van bewegen; waar moet je als trainer rekening mee houden.

Zondag

 • Gezonde basisvoeding: het vergroten van voedingsinhoudelijke kennis; aandacht voor de achtergrond van de methodiek gezonde voeding; hoe ondersteun je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon.
 • Cognitieve fitness: uitleg en theoretische onderbouwing cognitieve fitness; aandacht voor de praktische vertaling van de thema’s concentratie, reactievermogen en inhibitie naar oefeningen.

De docenten

De opleiding wordt verzorgd door ervaren en professionele docenten.

Yara Rietdijk 


Yara Rietdijk is sportpsycholoog. Zij heeft de European Masters in Sport & Exercise Psychology gevolgd, een internationaal programma aan de universiteit van Jyväskylä (Finland) en Universitt Leipzig (Duitsland). Haar achtergrond is HBO Sport & Leefstijl professional. Momenteel werkt zij op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen als docent Sportpsychologie. Ook geeft zij cursussen Sportpsychologie voor coaches

  

Joline Versteegen

Joline Versteegen heeft de bachelor Voeding en Diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam), master Nutrition and Health (Wageningen Universiteit) en Post-HBO Sportdiëtetiek (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)) op zak. Zij werkte de afgelopen jaren als docent en onderzoeker binnen HAN Sport en Bewegen. Momenteel is Joline sportvoedingsdeskundige bij FrieslandCampina. Joline heeft ervaring in het begeleiden van (talent)sporters in het optimaliseren van hun voedingspatroon rondom (top)sport.

 

 Anne-Mieke Huisman


Anne-Mieke Huisman is fysiotherapeut en gespecialiseerd in hart-, vaat- en longaandoeningen. Tevens is zij docent bij DM2 nascholing Hogeschool Leiden. Als geriatrie fysiotherapeut is Anne-Mieke betrokken bij onderzoek en geeft zij les over het sporten met chronische aandoeningen bij 50 plussers en bij valpreventie.

 

Perry Coppiens en Edward Maitimo


Perry Coppiens is grondlegger van de cognitieve fitness trainingen. Deze ontwikkelde hij samen met prof. dr. Margriet Sitskoorn (hoogleraar Klinische neuropsychologie en auteur van de bestseller ‘Het maakbare brein’).
Edward Maitimo heeft een eigen praktijk als trainer en coach waarin hij mensen onder andere begeleidt in het omgaan met stress. 

 

Lees verder

Kosten en kansen

Veelgestelde vragen

 

Terug naar intro

 


Voordelen voor jou

 • Vergroot je inkomsten met een commercieel interessant programma geschikt voor een grote doelgroep.
 • Profiteer van de landelijke campagne ter promotie van het programma en de wervingsmiddelen die je ter beschikking krijgt.
 • Verbind je aan een deskundig opgezet programma met professionele middelen zoals een website en speciaal ontwikkelde app.
 • Verrijk jouw kennis op het gebied van voedingsadvies, cognitieve fitness, coaching en veelvoorkomende aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en artrose).

 

Inloggen extranet


 • Vrijbuiter Samen buiten
  OAD
  Nederlandse Loterij