Naar de inhoud

Wandelen geeft vitaliteit enorme impuls

Bijna iedereen heeft toegang tot één van de meest laagdrempelige en gezonde vrijetijdsbestedingen. “Veel mensen die eraan beginnen, hebben al snel een wandelvirus.” Aan het woord is Paul Sanders, directeur Koninklijke Wandel Bond Nederland, in Analyse Levensstijl (een bijlage van het AD). In deze uitgave staan de meest populaire outdooractiviteiten centraal. En daarin mag wandelen volgens de redactie niet ontbreken.

Gezond in beweging met FitStap

Paul Sanders benadrukt in het artikel de omvang van de wandelmarkt. Liefst 10 miljoen mensen trekt regelmatig de wandelschoenen aan. KWBN deed nader onderzoek naar de motieven van deze wandelaars. Sanders: “Vier miljoen mensen wandelen omdat ze fit willen worden of fit willen blijven. Zijn ze er eenmaal aan begonnen, dan groeit wandelen al snel uit tot een hobby.” Om deze groep mensen te bedienen, ontwikkelde KWBN een uniek beweegprogramma: FitStap. Dankzij dit 12 weken durende programma worden mensen weer fit in lichaam én geest. Naast bewegen is er aandacht voor voeding(sadvies), mental coaching en cognitieve fitness.

Vertraging

In het artikel komt ook Conny Giesen aan het woord. Als deelnemer aan de pilot van FitStap kan zij als geen ander beamen dat wandelen verslavend is. “Als ik na een halve dag buitenlucht weer terugkom, dan ben ik weer dolgelukkig dat ik ben gaan wandelen.” Conny vertelt ook dat met name het vertragende karakter van wandelen haar veel goed doet. “In het dagelijkse leven rennen we van hot naar her, maar bij wandelen land je terug in een aangenaam traag tempo.”

Lees meer

Het hele artikel ‘Laagdrempelige wandelsport geeft vitaliteit enorme impuls’ uit de Analyse Levensstijl (een bijlage van het AD) lees je hier. Direct zelf op pad? Vind jouw wandelevenement of wandelroute op www.wandel.nl.

Eerdere berichten

  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Inloggen extranet


  • OAD
    Nederlandse Loterij