Naar de inhoud

Online kennisbank voor lidorganisaties

Op zoek naar een informatieblad, formulier, handleiding of logo van KWBN? Vanaf 1 oktober vind je ze allemaal in onze online kennisbank voor lidorganisaties. De kennisbank is toegankelijk via ons nieuwe organisatieportaal MijnKWBN.nl.

KWBN ondersteunt zijn lidorganisaties onder meer met kennis en informatie. Veel informatie kon je tot nu toe vinden in het Organisatiehandboek op het KWBN Extranet. Met ingang van volgende week komt daar verandering in.

Enerzijds hebben we ons informatieaanbod geactualiseerd en in een nieuw jasje gestoken; anderzijds bieden we het voortaan aan via MijnKWBN.nl. Dit nieuwe organisatieportaal moet ons Extranet in de loop van 2019 namelijk volledig hebben vervangen.

Actueel aanbod

De afgelopen maanden hebben we de inhoud van het Organisatiehandboek kritisch onder de loep genomen. Verouderde informatie is geactualiseerd of volledig verwijderd; sommige informatie is nieuw toegevoegd. Per onderwerp/thema hebben we de inhoud opgenomen in een zogeheten informatieblad. Op MijnKWBN.nl hebben we vervolgens een kennisbank ingericht. Behalve de informatiebladen vind je daarin ook andere documenten die bij je organisatiewerk van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen, modellen en KWBN-formulieren.

Indeling kennisbank

Bij de introductie op 1 oktober 2018 bestaat de online kennisbank uit drie onderdelen, bestemd voor de volgende inhoud:

 1. A t/m Z - Inhoudelijke informatie m.b.t. het besturen van een wandelorganisatie en het organiseren van wandelevenementen en overige wandelactiviteiten.
 2. Bondsstukken - Algemene beleidsstukken van KWBN.
 3. Downloads - O.a. formulieren, modellen, handleidingen, logo’s en nieuwsbrieven.

Informatiebeeld

Bij alle informatie is ook een vast beeld ontwikkeld (zie onderstaand). Daarin staan niet wandelaars, maar het lokale organisatiewerk centraal. Je vindt dit beeld terug binnen de online kennisbank en bovenaan de informatiebladen in het onderdeel A t/m Z.

Gebruik van de kennisbank

Om van de kennisbank gebruik te kunnen maken, moet je aan twee voorwaarden voldoen:

 1. Je staat in de KWBN-administratie geregistreerd als functionaris van een lidorganisatie.
 2. Je hebt jezelf via www.mijnwandel.nl eenmalig geregistreerd als gebruiker van zowel MijnWandel.nl, als MijnKWBN.nl.

Meer hierover lees je op de pagina ‘Toegang tot de kennisbank via MijnKWBN.nl


LET OP: met de lancering van de online kennisbank hebben we definitief afscheid genomen van het Organisatiehandboek op het KWBN Extranet. De inhoud daarvan wordt binnenkort volledig verwijderd! 

Eerdere berichten

 • juni 2019
 • mei 2019
 • april 2019
 • maart 2019
 • februari 2019
 • januari 2019

Inloggen extranet


 • OAD
  Nederlandse Loterij