Naar de content
home  > bondsnieuws  > Penningmeesters onmisbaar binnen de sport

Bondsnieuws - Penningmeesters onmisbaar binnen de sport

Wie aan een sportvereniging denkt, ziet waarschijnlijk sportende mensen voor zich. Niet direct denkende aan het werk dat achter de schermen wordt verricht om de club draaiende te houden. De penningmeester is als financieel bestuurslid de hoeksteen van de vereniging. Veel clubs zitten vol met mooie verhalen over hun penningmeester.

‘Soms zeg ik wel eens dat ze wat rustiger aan moet doen als ze weer een nieuwe taak oppakt’, vertelt één van de mensen die vorig jaar hun penningmeester nomineerden voor de ‘Penningmeester van het Jaar’ verkiezing. Een trend in de verenigingswereld is dat de penningmeester tegenwoordig meer doet dan alleen de financiën. Zo worden sponsoren binnengehaald, websites onderhouden en toernooien georganiseerd door de persoon die ooit alleen het geld beheerde.

Kloppende begroting

Toch is het kloppend krijgen van de begroting nog steeds de hoofdtaak. Zo is financiële kennis vereist als je het penningmeesterschap aanvaardt. Een bestuurslid van een club zegt dan ook: ‘Onze penningmeester heeft zijn nek uitgestoken om de zaalhuur niet in één jaar enorm te laten stijgen. De gemeente heeft door zijn argumenten besloten om dit nu gefaseerd te doen. Ook andere clubs die de zaal gebruiken, hebben hier nu profijt van.’

Penningmeester van het Jaar

Na deze en nog veel meer verhalen is het duidelijk. De penningmeester doet onmisbaar werk voor zijn of haar club. Dit gebeurt vaak op de achtergrond. Penningmeester van het Jaar zorgt ervoor dat deze persoon in het zonnetje gezet kan worden en wordt bedankt voor zijn/haar inzet. Penningmeester van het Jaar wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van de verkiezing en/of bedank hier op speciale wijze jouw penningmeester door hem te nomineren voor Penningmeester van het Jaar 2015.

Eerdere Bondsnieuwsberichten

  • maart 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014